Sociaal Panorama

Het sociaal panorama is een vorm van systeemtherapie die aansluit bij de technieken en aannames van NLP en Mentale Ruimte Psychologie. Het kan ingezet worden voor het verbeteren van alle soorten menselijke relaties en het behandelen van allerlei vormen van diepgewortelde persoonlijke problemen, zoals moeilijke conflicten, jeugdtrauma’s, verstoorde familierelaties en relatieproblemen.

shutterstock_65609455Ons sociale gedrag baseren wij op hoe wij onszelf en anderen in ons denken weergeven. Die gedachteconstructies bepalen vervolgens ons denken en doen. Met de toepassing van dit inzicht kunnen emotionele en sociale problemen van allerlei aard worden behandeld. Het veranderen van onze sociale denkpatronen maakt de weg vrij naar gedragsverandering.

Familiesystemen zijn vaak met elkaar verweven. Familieleden besteden vaak veel energie aan het elkaar bijbrengen van hoe de andere familieleden elkaar moeten “zien”. Het algemene uitgangspunt bij het werken met het familiepanorama is dat mensen bij de constructie van hun model van de sociale werkelijkheid voortbouwen op de allereerste ervaringen in hun gezin van herkomst. Via de bestudering van het familiepanorama kunnen we verklaren hoe zich verbanden tussen gezinssamenstelling en het sociale gedrag kunnen ontwikkelen.

Het sociaal panorama kan worden ingezet bij:

– veranderen van een negatief zelfbeeld
– vergroten van zelfvertrouwen
– veranderen van diepgewortelde en problematische familiepatronen
– relatieproblemen
– rouwverwerking en verlies

Meer lezen over het Sociaal Panorama:

Altijd foute mannen door Lucas Derks (gepubliceerd in Counselling Magazine)

Christine Beenhakker
KvK : 171 617 60
BTW identificatienummer: NL001164973B46
Tel : +31 (0)646 216 903