NLP 

NLP is een oplossingsgerichte, eclectische methode die je helpt om de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen te herkennen en te veranderen. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

shutterstock_67496746Neuro heeft betrekking op je zenuwstelsel en is gebaseerd op de gedachte dat wij de wereld via onze zintuigen ervaren. Onze sensorische processen worden omgezet in zowel bewuste als onbewuste denkprocessen. Denkprocessen activeren het neurologische systeem dat op zijn beurt van invloed is op onze fysiologische functies, onze emoties en ons gedrag.

Linguïstisch verwijst naar de manier waarop mensen van taal gebruikmaken om de wereld zin te geven, ervaringen vast te leggen, in begrippen om te zetten en met anderen te communiceren. In NLP is linguïstiek de studie van hoe de woorden die je spreekt, jouw ervaringen beïnvloeden.

Programmeren sluit nauw aan op leertheorieën en houdt zich bezig met de vraag hoe we ervaring coderen en mentaal representeren. Jouw persoonlijke programmering bestaat uit jouw innerlijke processen en strategieën (denkpatronen) waarmee je beslissingen neemt, problemen oplost, leert, evalueert en resultaten boekt. NLP laat mensen zien hoe zij hun ervaringen op andere manieren kunnen coderen en hoe zij hun interne programmering zodanig kunnen ordenen dat ze de resultaten kunnen behalen die zij willen.

Met behulp van NLP leer je anders aan te kijken tegen moeilijke situaties in je leven en leer je om vastzittende conclusies en negatieve overtuigingen een andere betekenis te geven. Hierdoor kun je jouw doelstellingen gemakkelijker bereiken en je problemen leren oplossen. 

Wat kun je zoal met NLP bereiken?

– Negatieve ervaringen en gevoelens uit het verleden veranderen en integreren
– Veranderen van negatieve waarden, overtuigingen en denkbeelden
– Vergroten van motivatie en zelfdiscipline
– Leren om meer zelfrespect te krijgen, beter te leren beslissen, creatiever te zijn
– Negatieve gevoelens leren beheersen en positieve gevoelens versterken
– Vastzittende gedragspatronen herkennen en ombuigen naar nieuw positief gedrag
– Negatieve “stemmetjes”, paniekaanvallen en angsten elimineren en transformeren
– Relationele problemen duurzaam oplossen
– Vergroten van persoonlijke effectiviteit

Meer lezen over NLP:

Aan de hand van nlp NLP als effectieve methode voor counselling.

Christine Beenhakker
KvK : 171 617 60
BTW identificatienummer: NL001164973B46
Tel : +31 (0)646 216 903