Hatha Yoga

Yoga is een prachtige manier om je meer bewust te worden van je innerlijke belevingswereld. Hatha-yoga richt zich op alle zintuigen, de ademhaling, de bloedsomloop, het skelet, de organen en klieren, maar ook op het denken, de concentratie en de geestelijke bewustwording. Door het bewust voelen, bewegen, mediteren, ademhalen, spannen en ontspannen krijg je meer verdieping en ontstaan er nieuwe inzichten. De balans tussen lichaam en geest wordt als het ware hersteld.

Yoga is niet prestatiegericht: het gaat om het verkennen van jouw eigen grenzen. Door op een geconcentreerde natuurlijke manier te bewegen speel je op het grensgebied van je eigen mogelijkheden. Door beoefening van Yoga leer je een teveel aan stress tijdig herkennen en kun je een groter gevoel van welbevinden ervaren, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Door tijdens de yoga-oefeningen de eigen mogelijkheden, kwaliteiten en beperkingen te onderzoeken, leer je beter omgaan met de eisen die de omgeving aan je stelt.

Yogatherapie


Yogastudio IMG_6167bew-mid

Yogatherapie is een individuele vorm van hatha-yoga. Afhankelijk van jouw hulpvraag stellen we een individueel oefenprogramma op, afgestemd op jouw mogelijkheden en doelen. We beginnen de yogasessie met een korte meditatie. Daarna volgen diverse lichamelijke oefeningen, eerst staand, dan zittend en tenslotte liggend. De sessie wordt afgesloten met een langere meditatieve ontspanning. Gedurende de sessie wordt ruimschoots aandacht gegeven aan de ademhaling en het bewust waarnemen van eventuele lichamelijke blokkades. Na de sessie hebben we een kort nagesprek met een kopje thee.
De kosten van een individuele yogasessie bedragen € 55,00 per sessie.

 

 

Christine Beenhakker
KvK : 171 617 60
BTW identificatienummer: NL001164973B46
Tel : +31 (0)646 216 903