Training Mentale Ruimte & Depressie (MSP-D)
Data: vrijdag 8 & zaterdag 9 januari 2021
Locatie: ’t Patronaat, Mierlo

Deze 2-daagse training is een waardevolle aanvulling voor alle coaches, counsellors, psychologen, praktijkondersteuners POH GGZ en psychosociaal therapeuten die werken met mensen met depressieve klachten. In deze praktische training leer je wat depressie precies is en hoe je depressie kunt behandelen volgens de experimentele methodiek MSP-D, gebaseerd op NLP en mentale ruimte psychologie (MSP).

De “zwarte wolk” van depressie
Veel mensen ervaren hun depressie als “duisternis”: iets dat donker, hard, zwaar of ondoorzichtig is. “Depressie pakt je aan. Het is de nachtelijke zwartgalligheid die je van elke vreugde berooft, de rusteloze geest die je wakker houdt“. 

De methode “Depression in Awareness Space” (MSP-D) is een experimentele behandelmethode voor gesprekstherapie bij depressie, met als doel om de lijdensdruk van depressie te verminderen. De methode is ontwikkeld door sociaal psycholoog en wetenschapper Dr. Lucas Derks. De beleving van “duisternis” in de mentale ruimte duidt op een mogelijk repressief gevoel, waar cliënten niet mee kunnen omgaan en waarover zij zich hopeloos voelen. Alleen het “gewaarzijn” van deze donkere zones heeft op zich geen therapeutische waarde – het gaat erom het onderdrukte gevoel wat achter de donkere zones schuilgaat bij de cliënt te achterhalen en te transformeren, en dat is ook waar deze therapeutische methode op gericht is.

Op de eerste dag leer je wat een depressie is volgens de DSM V, hoe je de symptomen ervan kunt herkennen en word je ingewijd in de basisprincipes van mentale ruimte psychologie. Op de tweede dag wordt de methodiek MSP-D stapsgewijs uitgelegd en uitgebreid geoefend. Met deze kennis en vaardigheden ben je in staat om cliënten met depressieve klachten te behandelen met deze methodiek.

Meer informatie over deze training vind je in de Folder Training MSP-D

Trainingsdata: vrijdag 8 en zaterdag 9 januari 2021
Kosten: € 495,00 inclusief lunch, koffie, thee en lesmateriaal.
Trainingslocatie: ’t Patronaat, Heer van Scherpenzeelweg 14-16, Mierlo
Routebeschrijving Patronaat

Inschrijfformulier Mentale Ruimte en Depressie_jan 2021

 

Christine Beenhakker
KvK : 171 617 60
BTW identificatienummer: NL001164973B46
Tel : +31 (0)646 216 903